De zomer is net lekker op gang en we beginnen alweer over schaatsen in het nieuwe seizoen. Maar zo werkt het, de voorbereidingen voor seizoen 2019 – 2020 zijn in volle gang en het is weer tijd om de abonnementsaanvragen te gaan doen. En ook dit jaar gaan we deze geheel via de website (www.stgvzod.nl) organiseren. Via de site vragen wij jullie om tijdig kenbaar te maken wat voor komend seizoen je schaatsplannen zijn en aan welke activiteiten en trainingen je mee wilt doen.

Ook dit jaar hebben we geprobeerd zo weinig mogelijk veranderingen in te voeren. En dat is weer gelukt. Op één belangrijk punt na. Na drie jaar de prijzen voor de abonnementen bevroren te hebben kunnen we jullie nu melden dat er ondanks een aantal prijsstijgingen in onze omgeving er toch een kleine prijsverlaging van de eerste abonnementen is gerealiseerd. De nieuwe aanpak van de Baanvereniging Haarlem heeft gewerkt. De tweede abonnementen zijn gelijk gebleven in prijs, dat was al een hele interessante prijs, eigenlijk onder de kostprijs. Maar ook die wilden we niet laten stijgen, dus maak er gebruik van en neem een tweede abonnement erbij!!

Wedstrijdlicentie

Verder kun je weer kiezen uit een wedstrijdlicentie of een trainingsabonnement. Alleen met een wedstrijdlicentie kan je ook deelnemen aan de wedstrijden. Dat geldt voor zowel langebaan als voor marathon. Een aanrader overigens, want het wedstrijdijs ligt er dus maak er gebruik van! Je moet dan wel bij de KNSB rechtstreeks een licentie aanschaffen, net als vorig jaar. Alle informatie hierover vind je op http://knsb.nl/voor-verenigingen/vereniging-licentie/licentie-informatie/.
Wil je aan zowel langebaan als aan marathon wedstrijden deelnemen, zorg er dan voor dat je bij de KNSB beide wedstrijdsoorten aanvinkt!
En het blijft natuurlijk met name voor de jeugd nog steeds heel aantrekkelijk om een licentie te nemen en veel wedstrijden te rijden. Het bestuur van de schaatstrainingsgroep zou het heel mooi vinden als meer jeugd en jongeren aan de schaatswedstrijden op de baan in Haarlem, zoals de wedstrijden om De ijskonijncup voor pupillen en ijsbeercup voor junioren C zouden gaan deelnemen. Doe je mee?

Aan de clubkampioenschappen van onze vereniging mag je ook dit jaar zonder licentie weer gewoon meedoen!

Nieuw dit jaar is dat je ook zonder abonnement aan wedstrijden kunt deelnemen door het aanschaffen van een wedstrijdkaart. De prijzen hiervoor zijn in de tabel weergegeven.

Trainingsuren

Hieronder en op de website vind je het overzicht van de trainingsuren waar de stg VZOD aan meedoet en waar je dus het abonnement voor aanvraagt. Naast de bekende uren kan je je ook dit jaar aanmelden voor een trainingsuur op de donderdagavond, dat was vorig jaar nieuw. Het wordt nog niet optimaal benut, dus maak er gebruik van om lekker rustig te kunnen schaatsen. En wat ook belangrijk is, er is op vrijwel alle uren nog wat ruimte, dus geef het door aan familie, vrienden, buren en bekenden. Allemaal schaatsen. Alleen voor het H03 uur en het H07 uur moet je snel zijn, die zijn altijd gauw vol. Maar let op, de tijden van ons clubuur op zaterdagmiddag zijn in het kader van een betere baanverzorging iets gewijzigd. Als compensatie hiervoor kunnen we komende seizoen 22 keer trainen.

Naast het aanvragen van abonnementen, vragen we ook naar je interesse en deelname aan andere activiteiten zoals het schaatskamp en de huur van een schaatspak voor jeugdleden.
Omdat we voor 1 juli het bestand bij de KNSB willen opschonen en de eerste bulkaanvraag bij de BVH moeten doorgeven willen we je vragen om je aanvraag uiterlijk 27 juni op de website in te vullen.

Ook de stg VZOD moet gaan voldoen aan de nieuwe Privacy wetgeving, de AVG. Daarom hebben we op onze website het Privacy beleid opgenomen en vragen we bij de abonnementsaanvraag expliciet toestemming om enkele persoonsgegevens te gebruiken voor het verwerken van de aanvraag. Het is slechts een zeer beperkte set aan gegevens, uitsluitend nodig om een abonnement te kunnen uitgeven.

We hopen dat het allemaal duidelijk is, maar als je nog vragen hebt, schroom niet om ons te benaderen.

Het bestuur van de stg VZOD Kudelstaart.

Overzicht basiscontributie en abonnementsprijzen seizoen 2019/2020

De basiscontributie is afhankelijk van de leeftijd en van de activiteiten waaraan men deelneemt. Voor de bepaling van de leeftijd geldt 1 juli als peildatum. Er zijn drie verschillende leeftijdsgroepen:

  • Pupillen: 12 jaar of jonger
  • Junioren C, B en A: 13/14 resp. 15/16 en 17/18 jaar
  • Junioren A, Neo-Senioren, Senioren en Veteranen: 19 jaar en ouder

Ook de activiteiten zijn in drie groepen ingedeeld (alle trainingen, alleen ijstraining of alleen landtraining)

De € 15,00 contributie voor junioren en senioren is het basisbedrag. Wordt later toch aan trainingen deelgenomen, dan wordt dit bedrag verrekend met de daadwerkelijke contributie.
Leden, die geen lid meer willen blijven, moeten dit voor 1 juni voorafgaande aan het nieuwe seizoen, schriftelijk melden aan de penningmeester.

De contributie wordt eind september tegelijkertijd met de eindafrekening van de schaatsabonnementen middels een factuur en betaling via het internet voldaan. De penningmeester heeft aangegeven dat het vanaf dit jaar mogelijk is om in termijnen te betalen, geef dat even aan bij je aanmelding als je dat wilt.

De eerste abonnementsprijzen voor het seizoen 2019 – 2020 zijn met een kleine 5% gedaald ten opzichte van vorig jaar. Dat geldt ook voor de KNSB licentie zoals het er nu naar uit ziet. Deze kun je aanvragen op www.knsb.nl
Wat betreft de training in Amsterdam, vanaf komend seizoen moet dat bij de Baanvereniging Amsterdam aangevraagd worden. De prijzen daarvan zijn nog niet bekend.

De prijzen voor het Ter Aar abonnement zijn nog niet bekend maar zullen vast niet gaan stijgen.
Voor nieuwe leden geldt eenmalig een bedrag van € 6,- voor een nieuwe schaatspas. Dat geldt ook als je je pas kwijt bent geraakt en een nieuwe pas moet hebben.

De trainingsuren en wedstrijduren voor onze vereniging in het komende seizoen zijn als volgt:

Hieronder volgt een overzicht van de prijzen voor het komende seizoen.

 

Abonnementsprijzen seizoen 2019 – 2020
Categorie (op basis van je leeftijd op 1 juli 2019) Haarlem (Hxx)

Training

Haarlem (Hxx)

Wedstrijd

Haarlem (Hxx) 2e/3e/4e abonnement A’dam (Mxx)

Training

Ter Aar (TA) Wedstrijd licentie KNSB
Jeugdschaatsen
(tot 9 jaar)
65,00          
Pupillen
(t/m 12 jaar)
130,00 140,00 75,00     10,80
Junioren
(13 t/m 18 jaar)
145,00 174,00 75,00     24,30
(Neo) Senioren Veteranen
(boven 18 jaar)
212,00 231,00 105,00     40,50
CF uur 50,00          
Wedstrijd kaart Langebaan
100,00
Marathon
100,00
Combi
150,00
     

De trainingsuren en wedstrijduren voor onze vereniging in het komende seizoen zijn als volgt:

Weekoverzicht trainings- en wedstrijduren en abonnementcodes (T=trainingsabonnement, W=Wedstrijdabonnement)
Maandag 18:50 – 19:55 HT2 / HW2 Trainingsuur voor de Intensieve Trainingsgroep (IT)
Maandag 20:10 – 21:15 HT3 / HW3 Aansluitend vanaf 21.30 uur marathonwedstrijden
Woensdag 18:00 – 19:15 HT4 / HW4 i.s.m.  groep 4 verenigingen
Donderdag 18:15 – 19:15 HT5 / HW5 i.s.m.  groep 4 verenigingen
Zaterdag 16:40 – 17:50 HT7 / HW7 Dit is ons clubuur met voor elk niveau een VZOD trainer.
Zaterdag 16:40 – 17:50 H19 Jeugdschaatsen op het middenterrein voor kinderen tot 9 jaar
Zondag 7:30 – 9:00 TA Trainen met Ter Aar abonnement voor jeugd en volwassen
Wedstrijdoverzicht Haarlem
Zaterdagavond 20:00 – 23:00 Diverse wedstrijden, clubtoernooien, landelijke wedstrijden e.d.
Zondagmiddag 17:00 – 19.30 IJskonijn / IJsbeer wedstrijden voor pupillen en junioren C
Zondagavond 20:00 – 23:00 Wedstrijden voor de clubs van de baan in Haarlem.

De aanvraag voor abonnementen vindt plaats via het abonnementsaanvraag formulier dat ieder jaar in juni via de website beschikbaar wordt gemaakt.

De betaling van de eindafrekening zal dit jaar net als vorig jaar gebeuren. U ontvangt bij toewijzing van het abonnement in september een factuur. Schaatstrainingsgroep VZOD Kudelstaart. Er hoeft dit jaar geen aanbetaling te worden gedaan.

Het abonnement wordt daarna automatisch op uw toegangspas bijgeschreven. Nieuwe passen moeten bij de kassa van de ijsbaan worden afgehaald bij de eerste training. De H19 abonnementen zijn eigendom van VZOD en worden uitgereikt vóór de start van de eerste training bij de ingang van de ijsbaan. Er zal dus ook geen abonnement uitgifte meer in september in het Dorpshuis van Kudelstaart zijn. Wel is er eind september nog de reguliere najaarsledenvergadering en zal de uitgifte van kleding in samenhang met een ruilbeurs georganiseerd worden.

 

Aanvraagformulier

Hieronder vind je het formulier waarmee je je abonnement (of meerdere) kunt aanvragen. Na het invullen en versturen kan je een tweede of meerdere formulieren invullen voor eventuele gezinsleden.