Zeer geslaagd kamp van Schaatstrainingsgroep VZOD in Hoorn
3 dagen schaatsen maar ook heel veel pret daarbuiten


Herfstvakantie: een ideale week om paddenstoelen te gaan zoeken of de zon achterna te vliegen. Echter dit gold niet voor de jeugdleden van Schaatstrainingsgroep VZOD. Zij hebben vorige week de schaatsen ondergebonden tijdens het jaarlijkse schaatskamp, met bestemming Hoorn. Zondagochtend verzamelden 34 schaatstoppers uit de jeugd samen met 12 begeleiders bij de Waterlelie om naar Hoorn te vertrekken. Het onderkomen was een sfeervol scoutinggebouw, in de buurt van de schaatsbaan. Vrijwel direct werden de schaatsen onder gebonden en kregen de kinderen passende oefeningen op hun eigen schaats niveau. Er werden mooie rondetijden neergezet of gebroken en nieuwe technieken aangeleerd. Tegen de tijd dat de baan dicht ging, waren de magen hongerig en de spieren voelbaar, dus tijd voor ontspanning. De kookstaf had grote pannen pasta klaar staan die goed smaakten. In het schemerdonker werd het levend stratego spel gespeeld met bekende schaatsers als pion en daarna was 1 van de hoogtepunten het zelf mais laten poppen bij het kampvuur. Moe maar uiteraard voldaan werden de luchtbedjes in de slaapzalen opgezocht en al snel lag iedereen heerlijk te slapen.

Voetjes van de vloer tijdens de Bonte Avond
Maandagmorgen weer vroeg uit de veren om te ontbijten en naar de schaatsbaan te gaan. Daar werden weer PR’s verbroken, was er een spel om uit handen te blijven van de schaatsende “haas” en werd er een marathon van 25 rondes gereden. Een knappe prestatie. Om de stramme spieren daarna wat rust te geven, stond er na de lunch van heerlijke tosti’s, zwemmen op het programma. Ondertussen werden er in de blokhut liters melk met kilo’s bloem vermengt om stapels pannenkoeken te bakken. Dat bleek de ideale bodem voor een avond swingen tijdens de Bonte Avond. Dat deze behoorlijk bont is geworden, zult u vast willen geloven. Het thema van het kamp was ‘Dancing on Ice’ dus tijdens diverse acts hadden de kinderen hun schaatsen weer even ondergebonden. Ook was er blacklight te zien en een heus strijdlied in de meest vreemde kostuums. Het bleef nog lang onrustig in de Blokhut nadat de confetti was neergedaald en de muziek niet meer zo luid door de speakers galmde.

Schaatsen in de mist
Uitslapen was er niet bij op zo’n sportief kamp want ook dinsdagochtend stond er weer een leerzame schaatstraining op het programma. De half overdekte schaatsbaan was behoorlijk mistig maar daar liet niemand zich door uit het veld slaan en werd er weer heerlijk geschaatst. Na de lunch werden de luchtbedden opgeruimd en werd het schaatskamp afgesloten rond de ijsbaan met een superspannende estafette wedstrijd. Hartelijk dank aan iedereen die deze dagen voor de kinderen mogelijk heeft gemaakt en hulde aan de nieuwe trainers Tim, Marit en Roos die als jongelingen een voorbeeld zijn voor al het aanstormend talent. Het slotapplaus was voor de perfecte organisatie van Roy en Bernadette die zich ook dit jaar weer hard ingezet hebben om alles in goede banen te leiden. Hopelijk komt er weer een winter vol ijs en volgt er in 2022 een nieuw schaatskamp

Voor downloaden van alle foto’s kunt u de volgende link volgen

1 Reactie op “Zeer geslaagd schaatskamp”

  1. Nico Kuipers schreef:

    Geweldig schaatskamp!!! Mooi verslag en prachtige foto’s. Geven de sfeer goed weer.
    Leiding super bedankt.!