Nieuws

Aanvragen schaatsabonnementen seizoen 2024/25

Zondag 14 juli

De zomer laat zich zo af en toe zien, maar hierbij dan toch alvast een bericht over het aanvragen van de schaatsabonnementen voor komend seizoen. We hebben inmiddels bericht gekregen van de baanvereniging Haarlem dat de trainingstijden gelijk zijn aan die van vorig jaar. De prijzen voor de abonnementen zijn met 3% gestegen. De nieuwe tarieven kan je terugvinden op onze website www.stgvzod.nl onder Trainingen/Schaatsen/Tarieven.

De start van het schaatsseizoen is - onder voorbehoud van het verloop van de werkzaamheden in het complex - gepland op op zaterdag 5 oktober 2024. Op die zaterdag zijn  de eerste trainingsuren gepland. Ook de wedstrijden beginnen op zaterdag 5 oktober. Het seizoen loopt door tot en met zondag 9 maart 2024.

Aanvragen van abonnementen voor 26 augustus!

De aanvraag voor abonnementen vindt plaats via deze website. Hiervoor heb je een account nodig en moet je ingelogd zijn. 

Als je ingelogd bent, vraag je het abonnement aan door te klikken op ‘abonnementen’ en vervolgens het formulier in te vullen. Vergeet daarbij niet boven in het formulier bij ‘relatie’ de juiste persoon te kiezen.  Ook de trainers vragen wij een abonnement aan te vragen via het formulier. Wij verzoeken je om het abonnement uiterlijk 26 augustus aan te vragen aangezien wij de aanvragen tijdig door moeten geven aan de IJsbaan Haarlem. Mocht je later je abonnement aanvragen dan kan het zijn dat je op de wachtlijst komt.  Mocht je het aangevraagde abonnement na 1 september willen annuleren of wijzigen, dan zijn wij genoodzaakt EUR 25 administratiekosten in rekening te brengen aangezien dit veel werk en mogelijk kosten met zich meebrengt.

De betaling van het abonnement en contributie zal dit jaar net als vorig jaar gebeuren. Je ontvangt bij toewijzing van het abonnement eind september een factuur met het verzoek deze te betalen onder vermelding van het factuurnummer. Het abonnement wordt weer automatisch op je toegangspas bijgeschreven. Nieuwe passen moeten bij de kassa van de ijsbaan worden afgehaald bij de eerste training. 

Let op: vraag je geen schaatsabonnement aan, je lidmaatschap blijft wel gewoon doorlopen en je zal daarom ook een factuur ontvangen voor de contributie voor de vereniging, tenzij je het lidmaatschap opzegt voor 1 september 2024.  

Najaarsvergadering
Op vrijdag 27 september zal de reguliere ledenvergadering in het Dorpshuis in Kudelstaart worden gehouden. Daarbij zal het mogelijk zijn om kleding te passen en te bestellen via de webshop. Je wordt daar in de loop van september nader over geïnformeerd.

Een zomerse groet van het bestuur van stg VZOD.

 

Opgeven fietsweekend 20 -22 september

Zondag 30 juni

Vorig jaar was het fietsweekend een groot succes en dat gaan we dit jaar proberen te evenaren. We hebben een ruime locatie met stapelbedden gevonden in Ommen. Kijk  hier voor een impressie :

https://www.adashoeve.nl/buitencentrum/accommodaties/8-jamboreehuis

Het fietsweekend zal plaatsvinden van vrijdagavond 20-09-2024 t/m zondagavond 22-09-2024. Op  zaterdag   zullen we in verschillende groepen een mooie route van 125 of 150km gaan fietsen met als uitgangspunt: samen uit samen thuis. Op zondag rijden  we een  kortere route van rond de   80 of 100 km. Met de Overijsselse Vecht, Nijverdal, de Sallandse Heuvelrug, Nationaal park de Weerribben en ook nog vlakbij de grens met Duitsland, zijn er vele mogelijkheden om mooie en afwisselende routes te maken. Carla is er al weer druk mee bezig.

 De kosten voor het weekend hebben we kunnen houden op € 70,-- pp. In dit bedrag zitten de kosten voor vervoer, verblijf, eten en drinken op de locatie. Koffie met appeltaart en de lunch onderweg zijn voor eigen rekening.

Als je met het fietsweekend mee wilt gaan moet je twee dingen doen:

-          meld je aan door een e-mail te sturen naar fietscommissie@stgvzod.nl  o.v.v. je naam en of je beschikbaar wilt zijn als chauffeur.

-          een betaling van € 70,- op rekeningnummer NL20 RABO 0300 1110 02 tnv stg VZOD Kudelstaart  met betalingskenmerk  0610

 

We hopen en verwachten dat iedereen  die graag mee wilt, zich snel aanmeldt !

Namens de fietscommissie met sportieve groet,

George

 

Geen skeelertraining dinsdag 21 mei

Dinsdag 21 mei

Gezien de laatste voorspellingen (een grote onweersbui om 19.00 uur boven Kudelstaart) Is er helaas vanavond weer geen skeelertraining. 

geen skeelertraining 9 april

Dinsdag 9 april

Vanwege het onstuimige weer en de natte baan is er helaas zojuist besloten om de skeelertraining vanavond niet door te laten gaan. 

Verslag marathonseizoen

Maandag 26 februari

Het schaatsseizoen nadert het einde en dus ook bij de marathon. Maandagavond 19 februari was dat bij de klasse M 5, M 4 en M 3 het geval. Bij de M 5 waren er 3 deelnemers van VZOD, Erik Borgman, Arie van der Zwaard en Jerry Schuurman. Voor Jerry was het spannend want die stond bovenaan met 2 punten voor op nr. 2 en 3 punten op nr. 3. Dus zaak om bij die mannen te blijven luidde de opdracht van coach Peter Kuipers en als het kon met behulp van Erik en Arie. In de tussensprint probeerde Arie weg te komen, werd nipt 4 e maar wegblijven lukte niet. Er was inmiddels wel een koploper die langzaam steeds meer voorsprong kreeg. Met nog 8 van de 20 ronden te gaan besloot Jerry het spel op de wagen te brengen en ging er vandoor op jacht naar de koploper in de hoop wat anderen mee te krijgen. Niemand kwam erachteraan dus dan maar alleen het gat proberen dicht te rijden. Dat lukte en in de laatste 2 ronden samen door. In de laatste bocht ging Jerry langs zijn medevluchter en klopte hem op de streep. Zijn 4 e dag overwinning en als kers op de taart won hij het eindklassement. Erik en Arie werden 14 e en 15 e in de eindrangschikking.

Bij de M4 zijn ook 3 deelnemers, Jan Mens, Leo Zonneveld en Anouk Rodenburg. Anouk reed voor de 4 e keer mee als jongste deelnemer (16 jaar) en wordt steeds goed in de gaten gehouden door de ervaren marathonrijders. Ze had de vorige marathon gewonnen. Vooraf aan de laatste marathon had ze zondag in een 3 km in Breda al alles gegeven en had zware en vermoeide benen. Zal niet veel worden zei ze vooraf. In het begin van de wedstrijd kon ze niet veel voorin meekomen en zat in de staart van het peloton. Maar door toch op het juiste moment naar voren te gaan kon ze met een kopgroep mee toen het peloton in stukken brak. Er ontstond een groepje van 2 koplopers en een groep van ca. 10 rijders. In de laatste 2 ronden van de 25 kwam Anouk steeds meer naar voren en met een alles of niets poging ging ze in de laatste 300 mtr. iedereen voorbij en kwam als 3 e over de streep. De koplopers kon ze niet meer achterhalen. Haar laatste rondje was net als de vorige keer een rondje van 33.7!!. Dat was 5 seconden sneller dan de 2 koplopers. Hiermee eindigde ze als 6 e in het eindklassement en wie weet zit er volgend seizoen meer in. Jan Mens en Leo Zonneveld verdienen uiteraard een eervolle vermelding. Krijgen trainen van Peter Kuipers en pakken vaak wat punten mee.

Bij de M3 hebben er 4 schaatsers van VZOD meegedaan. Theo Hoogerwerf rijdt altijd zeer verdienstelijk, is regelmatig aan de kop van het peloton te zien. Werd uiteindelijk 9 e van de 33 deelnemers in het eindklassement. Remco Gerritsen rijdt hier ook in mee en werd 14 e in de eindrangschikking. Lucas Snoek was dit seizoen maar 2 keer te zien maar kon door blessureleed niet uitrijden. Als nieuwkomer was jeugdlid Cas Middelkoop een keer van start gegaan om eens te proeven aan het marathon bij de grote mannen. Deed dit zeer verdienstelijk door 2 e te worden. Hij kan volgend seizoen wellicht meer laten zien. 

Al met al een geslaagd marathonseizoen met een nieuwe lichting rijders die in de toekomst VZOD mooi op de kaart kunnen zetten in deze discipline.

Lees meer

Agenda

Vrijdag 20 september

Fietsweekend

t/m 22-09-2024
Vrijdag 27 september
20:00

Najaarsvergadering

Zaterdag 5 oktober

start schaatsseizoen

Zaterdag 24 mei

40 jaar lustrumfeest stg VZOD

Toon volledige agenda