Nieuws

0

Schaatskamp 22,23 en 24 oktober 2023

Woensdag 27 september

SCHAATSKAMP 22-23-24 OKTOBER 2023

 

Hoi allemaal,

Na het gezellige kamp van vorig jaar in Eindhoven, organiseren we ook dit jaar weer een schaatskamp.

Ook dit jaar hebben we als locatie van het kamp voor Eindhoven gekozen. Tijdens het kamp staat het schaatsen natuurlijk voorop, maar we gaan ook een middagje zwemmen. We doen allerlei spelletjes, maken een kampvuur en natuurlijk houden we de beroemde (of beruchte?) Bonte Avond.

Ben je tussen de 7 en 17 jaar oud en wil je aan het begin van dit schaatsseizoen lekker veel schaatsen, andere VZOD-leden beter leren kennen en leuke dingen doen, geef je dan snel op en ga mee!

De kosten van het kamp bedragen € 75,- per persoon. Er wordt na inschrijving een factuur gestuurd. Je kunt je aanmelden t/m 1-10-2023. Let op: vol=vol. Deelname gaat op volgorde van aanmelding.

Wanneer                   : 22-23-24 oktober 2023 (zondag t/m dinsdag in de herfstvakantie)

Waar                          : IJsbaan IJssportcentrum, Eindhoven

Overnachten            : Blokhut ‘De Sjorring’, Locatellistraat 1, 5654 JB Eindhoven

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen vóór 1-10-2023 naar Michiel Kuipers (schaatskamp@stgvzod.nl ), met de volgende gegevens:

-        Naam

-        Adres

-        Postcode + Woonplaats

-        Telefoonnummers (thuis +mobiel ouders)

-        Geboortedatum

-        Zorgverzekeringmaatschappij + polis/registratienummer

-        E-mailadres

 

O  Ik geef wel/geen toestemming om foto’s die tijdens het kamp gemaakt zijn, te plaatsen op de stg VZOD website en op het privé Instagram account van het schaatskamp*.

O  Ja, de ouder van ………… kan heen/ terug rijden naar het kamp. Er kunnen …….kinderen in de auto.

* Ook dit jaar willen we u dagelijks op de hoogte houden van ons kamp middels enkele foto’s op ons (privé) Instagram account: schaatskamp stg VZOD 2023. Alleen ouders van het schaatskamp zullen hieraan worden toegevoegd.  

Geef je dus zo snel mogelijk op! Vol=helaas vol!

Voor meer informatie kun je bellen met: Michiel Kuipers (06-52533926

 

Sportieve groet namens de schaatskamp-2023-leiding.

Zeer geslaagd fietsweekend

Maandag 25 september

Fietsweekend 2023

Afgelopen weekend op 15, 16 en 17 september gingen 24 fanatieke fietsers, onder wie 5 jeugd, naar Hummelo voor het VZOD fietsweekend. Op vrijdagavond werd er verzameld bij de Proosdijhal en de fietsen werden in de vrachtwagen geladen waarna iedereen vertrok richting het scoutinggebouw.

Daar aangekomen werden de kamers verdeeld. De mannen sliepen boven op de zolder achter het gordijn, de vrouwen boven op de overloop en de jeugd beneden in een kleine woonkamer. Na een klassiek spel van ‘helmpje op, helmpje af’ gespeeld te hebben kwam de avond tot zijn einde en ging iedereen naar bed. De volgende ochtend vertrok groep 1, bestaand uit 11 man, om 150km te rijden. 

Groep 2, van 13 mensen, ging voor 125km. Bij beide groepen werden er 2 pauzes gehouden, de eerste op 50km in Loenen en de tweede op 100km in Lochem. Groep 1 had een echte ongeluksrit met 3 lekke banden en een valpartij van Nico en Theo waardoor voor hun het weekend helaas na rit 1 al stopte. In groep 2 was alleen Pepijn omgevallen toen hij de verkeerde kant op leunde, niets ernstigs dus. Toen iedereen weer terug was bij het clubhuis is er de rest van de middag gerelaxt en als avondeten Chinees besteld. Ook werd er die avond een kampvuur gemaakt waar marshmallows en frikandellen op werden geroosterd. Na een gezellig laatste avond was het hoog tijd weer te gaan slapen voor de 85km en 100km rit van de laatste dag. De volgende dag vertrok groep 1 nog maar met 9 mensen en groep 2 nog compleet. Die dag werd er ook een stukje door Duitsland gereden. Ook nu werden er weer 2 stops gehouden, groep 1 stopte in Tolkamer en weer bijna terug in Hummelo.

Groep 2 stopte eerst in Emmerich en daarna in Zevenaar. Deze rit hadden beide groepen wat pech, in groep 1 weer drie lekke banden en in groep 2 drie valpartijen. Pepijn (voor de 2 e keer) en Joke kwamen er goed vanaf maar Peter moest helaas naar het ziekenhuis voor hechtingen. Toen iedereen weer terug was werd er snel gedoucht en ingepakt, opgeruimd en ingeladen. Een aantal mensen gingen al weer terug naar huis, de rest reed naar La Place om daar nog samen het weekend af te sluiten. Daar aangekomen bleek deze helaas gesloten te zijn dus werd er doorgereden. Met 17 man aangekomen bij Van der Valk Breukelen werd daar gegeten en door een aantal mensen een toetje gehaald bij de MacDonalds. Hierna is iedereen weer terug naar de Proosdijhal gereden, de vrachtwagen weer uitgeladen en vertrokken naar huis. Het was een zeer geslaagd weekend en we bedanken George en Nico voor het organiseren van dit leuke weekend en Carla voor het maken van de leuke ritten!

Aanmelden fietsweekend september 2023

Woensdag 5 juli

De laatste editie van ons traditionele fietsweekend in september, als afsluiting van het fietsseizoen, was in 2019. Dit jaar gaan wij daar een vervolg aan geven vanaf vrijdagavond 15-09-2023 t/m zondagavond 17-09-2023 in de buurt van Hummelo (Gelderland). Alle leden hebben wij per e-mail hierover geïnformeerd. Wij hebben er ontzettend veel zin en en wij vragen je om je z.s.m. aan te melden via fietscommissie@stgvzod.nl voor dit hele gezellige en sportieve weekend, zodat wij nog tijd hebben om alles goed te organiseren.

Fabienne en Tim weer clubkampioen

Maandag 20 maart

Afgelopen vrijdag was het een drukte van jewelste in het Dorpshuis van Kudelstaart op de voorjaarsvergadering van de schaatstrainingsgroep VZOD. Rond de 80 leden van jong totouder, waren aanwezig. Voorzitter Nico Kuipers opende de vergadering en na goedkeuring van de notulen van de vorige najaarsvergadering werd een samenvatting van het jaarverslag voorgelezen. Vervolgens presenteerde penningmeester Corinne Tipker een overzicht van de financiële situatie van de club gevolgd door een voorstel voor een andere contributiestructuur: eenvoudiger van opzet maar ook meer inkomsten genererend. Met duidelijke overzichten op het projectiescherm en overtuigende antwoorden op vragen vanuit de zaal, wordt het voorstel goedgekeurd door de leden.

 

Lees meer

IJskonijncup Finale weekend

Zondag 19 maart

In het laatste actieve schaatsweekend werden op vrijdag 10 maart en zondag 12 maart de laatste wedstrijden gereden.

De pupillen A en B moesten vrijdag al aan de bak. Terwijl het buiten waaide en sneeuwde reden Iris en Guus hun eerste afstanden van het weekend.

Iris reed bij de pupillen B voor dames eerst de 500m. Zij reed een tijd 1.05.63. Daarna was de 700m aan de beurt. Deze reed Iris in een tijd van 1.38.68.

Guus reed mee bij de jongens pupillen A. Hij reed een tijd van 48.71 op de 500m en op de 700m 1.09.72 wat een PR betekende. Het waren zware omstandigheden en dit was ook te zien aan de tijden die gereden werden.

Lees meer

Kampioenschap van Haarlem marathon

Zondag 19 maart

Maandag 6 maart werd het Kampioenschap van Haarlem op de marathon verreden.

De heren pupillen DEF reden 4 ronden. Voor VZOD stond Jens aan de start. Jens startte snel maar al snel kwamen de anderen over hem heen. Jens heeft zijn wedstrijd op zijn eigen tempo uitgereden en werd uiteindelijk 5e.

Bij de pupillen C stond Mark aan de start. Deze jongens reden 5 ronden. Mark was al snel vooraan te vinden en reed samen met een andere jongen weg van de anderen. Na 4 ronden samen werd er een versnelling geplaatst door de andere jongen en moest Mark lossen. Hij werd knap 2e.

Bij de pupillen A deed Guus mee. Deze jongens moesten 9 ronden rijden. Het bleef erg lang bij elkaar en Guus heeft nog verschillende ronden op kop gereden maar moest uiteindelijk afhaken toen er een versnelling werd ingezet. Hij eindigde op een 5e plaats.

Na de wedstrijden was meteen de prijsuitreiking en kon Mark zijn medaille en de bloemen in ontvangst te nemen.

Lees meer

Mountainbiken

Zondag 12 maart

Zondag 12 maart hebben een aantal jeugdleden in de duinen van Egmond aan Zee het schaatsseizoen op een zeer sportieve manier afgesloten.

Onder leiding van Bert Houtenbos werden vanaf 9 uur !!! kleine en grote duinpaadjes genomen, waarbij af en toe een Heckrund de groep wazig aankeek.  Aan het einde van de 2 uur werd er nog even stevig afgedaald van een steile duintop.

Was het in het begin wat fris, na een kwartier was iedereen goed door gewarmd.

Voor velen was het de tweede keer en ze weten nu al , dat de derde keer niet lang op zich laat wachten.

Puppillen dit seizoen

Zondag 5 februari

Jan van Gennip toernooi 

 

Op zaterdagochtend 24 december werd het jaarlijkse Jan van Genniptoernooi verreden op ijsbaan Haarlem.

Voor VZOD deden Nola, Mees, Siem, Ian, Alissa, Jens en Mark mee.

 

 

 Eerst werd er een 300m gereden. Voor Mees zijn allereerste wedstrijd. Hij reed een tijd van 1.02.31 Nola reed 55.20 een PR, Ian reed 49.79 een PR, Siem reed 46.48 een PR, Jens reed 39.95 een PR, Alissa reed 39.87 en Mark reed naar een tijd van 34.98. Mooie tijden en flink wat persoonlijke records.

Na een dweilpauze was het tijd voor de 100m. Hier reed Mees een tijd van 23.65 een PR, Nola reed 21.11 een PR, Ian reed 19.61 een PR, Alissa reed 15.77 een PR, Siem reed ook 15.77 een PR, Jens reed 15.02 en Mark reed naar een tijd van 13.71.

Na een lange ochtend was het even wachten op de uitslag van beide afstanden.

Jens werd  naar het podium geroepen om de 2e prijs, uit handen van Yvonne van Gennip, in ontvangst te nemen.

Het was een leuk toernooi en na afloop kreeg iedereen een mooie medaille als aandenken.

Lees meer

Agenda

Zaterdag 30 september

start schaatsseizoen

Zaterdag 18 november

Geen schaatstraining

Zaterdag 3 februari

geen schaatstraining

t/m 04-02-2024
20:00 – 23:00

Clubkampioenschappen

Zaterdag 10 februari

Geen schaatstraining

Toon volledige agenda