Natuurlijk zijn wij in de eerste plaats een schaatstrainingsgroep en houden ons vooral bezig met schaatstrainingen en -wedstrijden op de ijsbaan.

Om te zorgen dat in de zomerperiode de conditie op peil blijft organiseren wij ook zomertrainingen, zoals fietsen, skeeleren (inline skaten) en droogtrainen waarbij we onder andere werken aan de conditie, spierkracht, balans en coördinatie.

Wat kun je verwachten van de fietstrainingen?
Helaas zitten we op dit moment, in het voorjaar van 2021, met een periode waarin door het kabinet nogal wat beperkingen worden opgelegd met betrekking tot het sporten in groepen.

  • Start fietsseizoen.
    Het fietsseizoen start na het weekend dat de zomertijd in gaat.
  • Invulling van de trainingsavonden.
    We trainen op maandag- en donderdagavond en verzamelen om 19:00 uur op de parkeerplaats bij de tennisvereniging Kudelstaart. Echter, door de beperkingen die worden opgelegd, geldt dit NIET voor het komende voorjaar. Dit naar aanleiding van de richtlijnen die de NFTU (Nederlandse Toer Fiets Unie, zie ntfu.nl) geeft.
    Wel is het natuurlijk mogelijk om alleen of samen te trainen. Spreek dit met elkaar af.
  • Op maandagavond is het mogelijk om fietstrainingen te volgen op het fietsparcours van UWTC, Randhoornweg in Uithoorn.
  • Als we versoepeling krijgen van de covid-19 beperkingen organiseren we ook jaarlijks een tijdrit, nemen we deel aan fietstoertochten in de regio en sluiten we het fietsseizoen af met een gezellig weekend in september op een nader te bepalen locatie.

Vind je het leuk om mee te doen met de fietstrainingen van de stg VZOD Kudelstaart dan kun je kennis maken door een aantal keer mee te fietsen. Zorg dat je meerijdt met een groep, die niet te snel gaat en waarvan je het tempo goed kan volgen. Informeer hiernaar bij de ervaren mensen.

Bevallen de trainingen goed en vind je de sfeer oké dan kun je lid worden van stg VZOD Kudelstaart.

Kosten: € 27,50 per seizoen (van maart t/m september).

Kleding: Als je lid wordt van stg VZOD Kudelstaart als fietsend lid wordt van je verwacht dat je in gesponsorde kleding van de club rijdt. Een standaard fietsshirt is gratis. Wil je meer fietskleding, dan kun je dit in overleg met de sponsor “Meer voor fietsen” zelf aanschaffen.

Groeten,
De fietscommissie.