Natuurlijk zijn wij in de eerste plaats een schaatstrainingsgroep en houden ons vooral bezig met schaatstrainingen en -wedstrijden op de ijsbaan.

Om te zorgen dat in de zomerperiode de conditie op peil blijft organiseren wij ook zomertrainingen, zoals fietsen, skeeleren (inline skaten) en droogtrainen waarbij we onder andere werken aan de conditie, spierkracht, balans en coördinatie.

Wat kun je verwachten van de fietstrainingen?

Gelukkig zijn voor een groot deel de beperkingen vanwege het coronavirus versoepeld en kunnen we de trainingen weer gaan organiseren zoals ze t/m de zomerperiode van 2019 ook zijn ingevuld.

  • Start fietsseizoen.
    Het fietsseizoen start na het weekend dat de zomertijd in gaat.
  • Invulling van de trainingsavonden.
    We trainen op maandag- en donderdagavond en verzamelen om 19:00 uur op de parkeerplaats bij de tennisvereniging Kudelstaart. 
    Bij het vertrek wordt altijd gekeken of er een passende groep is om in mee te fietsen.
  • Op maandagavond is het mogelijk om fietstrainingen te volgen op het fietsparcours van UWTC, Randhoornweg in Uithoorn. Wil je hieraan meedoen, dan graag eerst even overleggen met coördinator Jos van Lith.
  • Op dit moment, juli 2021, is het nog niet zeker of er toertochten georganiseerd gaan worden, er een tijdrit gereden zal worden en of het afsluitende fietsweekend in september zal doorgaan. Als hier meer informatie over is krijg je uiteraard bericht.

Vind je het leuk om mee te doen met de fietstrainingen van de stg VZOD Kudelstaart dan kun je kennis maken door een aantal keer mee te fietsen. Zorg dat je meerijdt met een groep, die niet te snel gaat en waarvan je het tempo goed kan volgen. Informeer hiernaar bij de ervaren mensen.

Bevallen de trainingen goed en vind je de sfeer oké dan kun je lid worden van stg VZOD Kudelstaart.

Kosten: € 27,50 per seizoen (van maart t/m september).

Kleding: Als je lid wordt van stg VZOD Kudelstaart als fietsend lid wordt van je verwacht dat je in gesponsorde kleding van de club rijdt. Een standaard fietsshirt is gratis. Wil je meer fietskleding, dan kun je dit in overleg met de sponsor “Meer voor fietsen” zelf aanschaffen.

Groeten,
De fietscommissie.