Rondje Stelling 2017
september
4

Alweer voor de zesde keer organiseerde de UWTC de Fortenroute met start in Uithoorn, ook wel het rondje Stelling genoemd. VZOD doet al vanaf de 1e editie mee en ook dit jaar was er een grote groep leden vertegenwoordigd. De familie van Dirk v/d Hoorn, Kees Mol met dochter Carlijn en ook de dit jaar fietslid geworden Olav Schulz reden de 65 km, Remco + Femke, Sandra en Carlijn, Joke, Lisette, Eline en Lio namen deel aan de 120 km en een groep van 10 reed de 170km. Opvallend was dat in deze groep liefst 8 man meereden die dit jaar ook in Girona van de partij waren nl Jos, Nico K, Peter K, Peter G. Fijs, Jeroen, Jacques en George. Voeg hier Jan Versteegh en Gert-Jan Schilder bij en zie daar een mooie mix voor een zoals altijd prachtige tour.

Terwijl de mist langzaam optrok en de temperatuur richting de 20 graden kroop, werd via de zoals altijd perfect uitgepijlde route pontje Buitenhuis bereikt. Jacks en mouwtjes verdwenen in de rugzakjes van het clubshirt, de eerste boterhammen, krentenbollen en bananen hadden vlak daarvoor een andere bestemming gevonden. Met een gemiddelde zo net rond de 30 kon iedereen het goed volgen en ging het via het Noord-Hollandse polderdijklandschap richting het IJsselmeer.

Na verschillende koffiestopmogelijkheden onbenut te hebben gelaten, zagen we in Kwadijk  het licht. Na 83km was er koffie met appeltaart aan huis bij een zogeheten Rustpunt. Wel even zelf zetten en serveren maar daar was de prijs dan ook naar. Goed spul en zeer goedkoop. Na zo’n stop moeten de stijf geworden spieren wel rustig weer soepel gemaakt worden en ook nu werd het tempo in “standje niet te hard “ gezet. Rustig pedalerend werd Volendam gepasseerd maar net buitengaats was daar dan toch het eerste en enige technische mankement: Gert-Jan reed lek terwijl hij net zo lekker reed. Met Jos en Peter K en Fijs in de geledingen is zo’n probleem zo verholpen zeker na de belofte van Gert-Jan om tot IJburg met de wind tegen, op kop te rijden als kleine compensatie voor het oponthoud.

Sommigen bij wie de benen toch een beetje pijn begonnen te doen, vonden dit toch niet zo’n goed idee en daarom namen ook nog afwisselend Jeroen, Peter K, Fijs en George de kop over. Vooral om het tempo te drukken wat niet altijd lukte. Als je eenmaal in een zekere cadans zit en go met de flow fietst  dan loopt de snelheid soms ongemerkt op. Uiteindelijk werd Muiden bereikt en bij Graaf Floris op het terras met uitzicht op de sluis, ging de ene uitsmijter gelijktijdig met de andere naar binnen.

Na nog een ruime 30 km fietsen langs kronkelende riviertjes, over het Amsterdam-Rijn kanaal bij Driemond, werd bij Abcoude de oversteek van de A2 gedaan. Via de Botshol, langs de Winkel en de Waver ging het richting Amstelhoek waarbij op de Tienboerenweg dit keer eens geen lange sprint eruit geperst werd. Klokslag half vier finishten we bij het start- en eindpunt van de tocht: het Fort aan de Drecht. Tijd voor een koud biertje en nog eentje ….. En wie kwamen we daar tegen: fietsliefhebber Jan Blom!

Gelukkig had hij voor ons nog wat in het vat laten zitten………..

1 Reactie op “Rondje Stelling 2017”

  1. Nico L. schreef:

    Mooi verslag mannen! Volgend jaar hoopt deze Girona-ganger er ook weer bij te zijn!