Jan van Genniptoernooi
Op zaterdag 19 maart werd op ijsbaan Haarlem het Jan van Gennip toernooi georganiseerd.
Verschillende jeugdleden van STG VZOD hebben hier aan meegedaan.
De pupillen reden een 100m en een 300m
Jens werd knap 7e bij de pupillen E/F. Bij de pupillen D reed Mark mee en werd 4e. Bij de meisjes pupillen C reed Iris naar een mooie 7e plaats. Bij de jongens pupillen B werd Harm 10e en bij de pupillen A veroverden Eline en Pepijn beide een mooie 2e plaats.
De junioren reden een 110m en een 500m
De dames junioren C1 reden deze ochtend ook en daar werd Fabienne knap 2e en eindigde Anouk op een knappe 5e plaats. Bij de jongens junioren C1 reed Cas naar een 8e plaats en Hein naar een 12e plaats.

IJskonijncup

Na de prijsuitreiking van het Jan van Gennip toernooi was de prijsuitreiking van de IJskonijncup. Dit is een competitie die bestaat uit veel verschillende wedstrijden die het gehele jaar door gereden zijn voor de pupillen.
Ook hierin was VZOD goed vertegenwoordigd.
Bij de heren pupillen D werd Mark knap 2e. Ook bij de pupillen B was er een mooie 2e plaats voor Guus en een 11e plaats voor Harm. Bij de pupillen A eindigde Syb op een mooie 5e plaats, Pepijn op een knappe 6e plaats en Jurre op de 21e plaats.
Bij de dames pupillen D werd Hille mooi 5e en Luca 8e. Iris werd bij de pupillen C knap 4e. Suzy werd bij de pupillen B 10e en Saartje werd 13e. Bij de pupillen A werd Eline knap 3e in het klassement.

IJsbeercup
Voor de junioren C is er een speciale competitie, de IJsbeercup.
Ook hier was VZOD goed vertegenwoordigd.
Bij de dames junioren C1 werd Fabienne knap 1e in het klassement, Anouk werd netjes 7e.
Bij de jongens C1 werden Cas en Hein respectievelijk 9e en 10e.
Bij de dames junioren C2 werd Marije knap 6e in het klassement en bij de heren junioren C2 werd Jesse 17e.

Marathoncompetitie
Ook zijn er dit jaar 3 jeugd marathons gereden en ook daar werd een klassement voor opgemaakt.
Mark behaalde hier een mooie 1e plaats in het klassement bij de pupillen D. Iris werd bij de dames pupillen C 8e in het klassement. Bij de heren pupillen D werd Guus knap 2e. Syb werd knap 1e bij de pupillen A in het klassement, Pepijn werd 7e.
Bij de junioren werd Fabienne 4e in het klassement.

Na al deze prachtige prestaties op IJsbaan Haarlem is het even klaar. Van de zomer weer lekker trainen en hopelijk volgend jaar weer mooie prestaties tijdens de wedstrijden van de IJskonijncup en de IJsbeercup (en natuurlijk ook tijdens andere wedstrijden).