Op zaterdag 5 februari, de dag dat Irene Schouten goud haalt op de Olympische Spelen, wordt op de IJsbaan Haarlem het clubkampioenschap van stg VZOD Kudelstaart verreden. Na de wekelijkse clubtraining op de zaterdagmiddag blijven veel schaatsers met hun  trainers in  Haarlem. Maartens restaurant is goed bezet, de keuken maakt overuren en in de hal worden de laatste schaatsen scherp geslepen. Klokslag 20.00 uur wordt begonnen met de 1e 100 m voor pupillen. Langs de lijn staan vaders en moeders, opa’s en oma’s de jongste lichting schaatsers aan te moedigen bij hun eerste officiële wedstrijd. Sommigen halen de streep aan de hand van trainer Roos, Gijs of Louis, het applaus is er niet minder om. Na nog een 100m en voor een aantal zelfs een 300m is de beloning daar: een chocolade medaille omgehangen door de jeugdtrainsters Marlous en Paulien. Ines Tas, Ritwik Chawla, Fien Middelkoop, Hille de Graaf  en de broers Jens en Mark van Huuksloot Kuilenburg eindigen allemaal als 1e in hun leeftijdscategorie.
Eline Schmutzer en Sieb Maarse winnen bij de pupillen A&B zowel de 300 als de 500m. De  heren junioren en senioren rijden een 500 en 1500m. Tim Jilesen rijdt 2x tegen Jasper van de Hoorn. Vooral de 500m is een spectaculaire rit die Tim met een prachtig PR van  39,82 sec wint. Ook de 1500m beslist hij in zijn voordeel  en brengt hem het overall clubkampioenschap 2022 met Jasper en broer Lukas als goede 2e en 3e. Theo Hoogerwerf,  marathoncrack Piet van Rijn, junior Teun Smit maar ook jeugdtrainer Richard Pannekoek laten in hun leeftijdscatagorie zien het schaatsen goed onder de knie te hebben. Bij de dames junioren en senioren is Fabienne Maarse een klasse apart, in de kenmerkende stijl van vader Maarten en tante Karin, wint zij beide afstanden en wordt daarmee terecht de nieuwe clubkampioene. Als 2e eindigt Fenna de Graaf  met Marlous Spaargaren als keurige 3e.  Na afloop is er nog tijd voor een korte marathon over 8 ronden die ook door Tim gewonnen wordt. We kunnen terug zien op een uitermate geslaagd clubkampioenschap met opvallend veel jeugdige leden uit India. Wie weet komt de 1e  Olympische Kampioen schaatsen met wortels in India wel uit de jeugdopleiding van stg VZOD.

Uitslag marathon over 8 ronden: 1 Tim Jilesen, 2 Piet van Rijn, 3 Theo Hoogerwerf, 4 Jesse den Otter, 5 Vigo Nederstigt, 6 Jerry Schuurman, 7 Cas Middelkoop, 8 Hein Smit.

Uitslagen Junioren en Senioren
Uitslagen Pupillen

foto’s volgen nog maar it problemen