Vreemde figuren gesignaleerd in de Hornmeer

De herfstvakantie is al heel wat jaar traditiegetrouw het moment waarop de jeugd van de schaatsvereniging VZOD een paar dagen met elkaar op kamp gaat. Behalve dat er die dagen hard aan de schaatstechniek gewerkt wordt, staat het plezier met elkaar bovenaan. De organisatie zag helaas al lang van te voren aankomen dat het kamp dit jaar niet ging lukken; dat ellendige virus gooide roet in het eten. Maar op een creatieve manier werd er gekeken wat er wel mogelijk was toch om met elkaar een gezellige middag te organiseren.
Vossenjacht
Afgelopen zondagmiddag verzamelden zich zo’n 40 kinderen bij Zwembad de Waterlelie. Van daaruit werd in groepjes de Hornmeer grondig uitgekamd aangezien daar een aantal opvallende verschijningen waren gesignaleerd. Zo was er een fotograaf in een tentje gespot, liep er een traditioneel geklede Aalsmeerse kweker enkele uren met zijn hondje op hetzelfde stukje heen en weer en werden er tuintjes geschoffeld door een man in een tijgerrokje. Ook onder andere een Schot, een loslopende koe, een brandweerman die zijn eigen brandje liet blussen en een non trokken de aandacht. De kinderen wisten deze 11 “vossen” binnen de tijd te vinden en daarmee alle letters te verzamelen die met elkaar een woord vormden.

Pannenkoek hoort erbij
Na dit denkwerk kon de jeugd zich uitleven in het Aalsmeerse zwembad. Glijden, klauteren over de mat, zwieren aan het touw of gewoon even heerlijk chillen: deze plek zorgt gegarandeerd voor plezier. Nadat de schaatsertjes hongerig uit het water kwamen, waren er een aantal ouders zo lief geweest om voor de club pannenkoeken te bakken. U snapt dat deze er wel in gingen! Hierdoor kwam het kampgevoel bij de kinderen toch weer even naar boven. Hopelijk kan er volgend jaar weer een kampvariant plaats vinden met alles erop en eraan, want deze middag was veel te snel voorbij. Dit smaakte dan ook naar meer, zowel bij de schaatsende jeugd als bij de kampleiding. Hartelijk dank voor iedereen die zijn bijdrage aan deze middag geleverd heeft, de kinderen hebben er van genoten!