Sinds enkele weken wordt er door leden van onze vereniging getraind op het parcours van de UWTC in Uithoorn. Vanaf 19 uur worden er in kleine groepjes of individueel trainingen gedaan op allerlei niveaus. Het idee is eigenlijk uit nood geboren vanwege de corona-crisis, maar het concept blijkt goed in de smaak te vallen.
Als we langs de weg trainen, rijden we vaak in een tempo wat alle leden van die groep aan kunnen. Op dit parcours kun je meer of minder zijn, maar je komt elkaar altijd weer tegen, net als op de ijsbaan. Doet de een persoon een oefening 10x, dan doet een ander dat 5 keer en weer een ander 4 keer. En je bent dus bijna tegelijk klaar. Bijkomend voordeel; je hoeft nooit op ander verkeer te letten!!

De oudste deelnemer is ruim in 60, de jongste zal nog 12 moeten worden. Tussen de 15 en 25 man/vrouw staan trouw ,s maandags aan de start.
EN … we hebben gelijk een nieuw clubrecord geïntroduceerd!!
Vorige week donderdag heeft Bram Verhoef als eerste VZOD-er in een kleine interne competitie bij UWTC het clubrecord over 1,2 kilometer in handen genomen. Met een tijd van 1.37.86 is hij de te kloppen man. Je moet dan wel uit staande start 44,144 kilometer per uur trappen!!
Gisteravond 29 juni hebben de nadere leden, zonder tijdwaarneming, alvast 2x geoefend over deze 1,2 kilometer.
Na de vakantie gaan zij serieus proberen Bram af te lossen als recordhouder.
Een voordeel voor de dames is!! De snelste heeft gelijk een clubrecord.

De trainers.