In het kader van de feestweek Kudelstaart is zondag gefietst in de regio rond Kudelstaart. Er kon een keuze worden gemaakt uit drie afstanden.

Al ruim voor de officiële start om 9.00 uur verzamelden de fietsers met racefiets zich bij het vertrekpunt bij van der Meer fietsen aan de Kudelstaartseweg. Door de plaatselijke fietsenmaker zelf werden de fietsers met confetti weggeschoten voor een route van 95 km. Veel leden van de schaatsclub en ook een groep van Team Timmerman gingen richting Leimuiden om dan via de ringvaart van de Haarlemmermeer naar Noordwijk te rijden. Vervolgens ging de route door de duinen in noordelijke richting naar de koffiestop in Overveen. Via Haarlem werd koers gezet naar Hoofddorp over landelijk gelegen wegen om uiteindelijk weer in Kudelstaart de tocht te volmaken.

Ook was er veel belangstelling voor de route van 55 km. Mensen met een racefiets en ook mensen met een E-bike gingen van start voor een tocht richting het Amsterdamse bos om dan via Ouderkerk (waar de koffiestop was gepland) en de Ronde Hoep terug te keren naar Kudelstaart.

De familietocht over bijna 30 km voerde via Bilderdam naar het plassengebied bij Langeraar. Via het golfterrein bij Nieuwveen werd de koffiestop bij de Sfeerstal bereikt. De rest van de route voerde over smalle, autoloze paadjes via Vrouwenakker naar Kudelstaart. De fietsers hebben kunnen genieten van de landelijke schoonheid in de omgeving van Kudelstaart.

De fietscommissie van stg VZOD Kudelstaart is blij met de belangstelling voor de fietstochten, maar hoopt volgend jaar op een nog groter aantal fietsers. Veel deelnemers hebben een vrijwillige bijdrage geleverd. Daardoor kon een bedrag van €200,- worden overgemaakt aan de stichting KikaRoW  Rondje NL, de door de Uithoornse Roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter georganiseerde roei-estafette ten bate van de stichting KIKA.