Zaterdag 30 maart ging het hek bij de skeelerbaan open, dit keer niet voor het schaatsen of het skeeleren maar om te oefenen op de racefiets. Voorafgaand was er in het skeelergebouw een korte bijeenkomst met uitleg over o.a. het fietsprogramma van stg VZOD, de fietskleding, veiligheid en alle andere zaken die van belang zijn als je in een groep gaat fietsen.

Vervolgens gingen de deelnemers met begeleiders de skeelerbaan op om het een en ander in de praktijk te oefenen. Het rijden in een groep, kop over kop rijden, schakelen, bochten rijden,  het remmen, technische oefeningen om de fiets goed onder controle te hebben, kortom allemaal zaken waar je straks op de weg ook mee te maken krijgt. Mooi was het om te zien dat broers en zussen, vaders met zoon of dochter(s) hier aan meededen en er duidelijk schik in hadden.

Maandag 1 april gaat de 1e fietstraining van het nieuwe fietsseizoen van start. Voor de jeugd en de beginnende fietsers is donderdag 4 april de 1e fietstraining. We hopen dat het een mooi  fietsseizoen gaat worden met veel deelnemers en goed fietsweer. De  beginnende fietsers hebben in ieder geval al  een zonnige start meegemaakt en hebben er zin in!

2 Reacties op “Fietsclinic in zomerse sfeer”

  1. George schreef:

    In het algemeen houden we ons aan deze leeftijd maar er kunnen uitzonderingen worden gemaakt. Als bijvoorbeeld een van de ouders mee rijdt aks extra begeleiding. en de jeugdige deelnemer sterk genoeg is.

  2. Jiska schreef:

    Vanaf welke leeftijd is het wielrennen? Ik dacht dat ik had gelezen vanaf middelbare school maar zeker verkeerd begrepen?