VZOD op fietsweekend.

14 september ging het fietsweekend van start van af verschillende plekken in Kudelstaart gingen we naar Drenthe, naar Wapse.
We kwamen aan en toen moesten we een slaapplek gaan zoeken.
Eindelijk gelukt, sommigen lagen op een luchtbed of lagen in een bed.
Maar er waren ook mensen in een caravan of in een huisje.
De volgende morgen, je rijdt een route van 60, 90, 120 en 160.
Het was naar de start 20 km dus de jeugd werden met een busje gebracht( Bert, Roos, Jesse, Fenna, Carlijn en Jordi) met Bert Schuurman als buschauffeur. En we gingen van start niemand deed de 60. Een hele grote groep deed de 90 hij werd uit eindelijk gesplit. En een groep 160. En een groep 120 km.
Nou daar gaan we dan. Ongeveer na 50 km is er een klein klimmetje

De eerste keer komt iedereen er op. Na het klimmetje in de groep van de 90km (jeugdgroep) hebben we ongeveer tien plaspauzes gehad in 10 kilometer en werd er gezocht naar appeltaart.
Uiteindelijk gevonden gingen we eten. Fietsen in het gras en even pauze. Even later gaan we weer door en dan komen we weer dat klimmetje tegen,even wat drinken als we er weer vol op gaan.
Deze keer was ie wel zwaarder maar bijna iedereen had z’n tijd verbetert, maar Roos moest de klim helaas staken. Haar ketting liep vast dus moest ze lopend verder. Voor Carlijn was het ook geen pretje ze begon op 3 kwart van de klim te hyperventileren uiteindelijk is niet van haar fiets afgegaan, maar gewoon door blijven fietsen. Goed gedaan. Tenslotte iedereen boven. En dan weer naar beneden.
En rechtstreeks naar de finish uiteindelijk bij de finish kon je laten masseren of een burger eten. En dan nog feesten en dan uiteindelijk terug naar Wapse. Daar lekker een douche en uitrusten. In de avond lekker Chinees eten en daarna lekker bij het kampvuur of een kaart spelletje spelen. Of slapen.

Volgende ochtend mountainbike!
De fietsen werden gebracht en dan moest je er een uitzoeken.
Omkleden en dan naar de route toe. Er werden 3 groepen gemaakt, snelste, middelste en de jongste en toen gingen we van starten. In het begin werd er kleine switch gemaakt, Jesse en Gerda gingen naar de middelste groep. Maar er was een brokkenpiloot in de middelste groep genaamd Lucas Snoek. Hij kwam naast je fietsen en dan zei hij gaat het goed en als je ja zij lag je in de berm. ook als je nee zij duwde Lucas je in de berm. Ja toen zat de eerste route er op en gelijk de zware alleen maar heuvels zandberg op en af super eng. Tussen twee bomen door ook leuk en gezellig en toen eten bij lunch restaurant. En dan naar de tweede route. Dat was nog wel even zoeken we konden die route niet vinden uiteindelijk hebben we de route gevonden en over de hei gereden. Het was super mooi en als afsluiter nog eens appelgebak gegeten. En toen kwamen we de andere groep tegen en toen met z’n allen wat gegeten en terug gereden. Toen kwamen we een roze koe tegen en toen er op gezeten.
En dat was het allerlaatst op de fiets van dit super leuke weekend.
We zijn ook nog naar mc gegaan en sommige naar de haje en toen weer teruggereden naar huis