Afgelopen zaterdag was er veel belangstelling bij de jeugd voor de bijeenkomst voor startende fietsers. Na eerst Jesse voor de 2e keer (?) zijn beker te hebben gegeven die hij gewonnen had bij het clubkampioenschap in februari, nam Jeroen het woord. Hij nam de nieuwe race-fiets van Roos als voorbeeld om uit te leggen wat er allemaal op een race-fiets zit. Ook de kleding, een reservesetje met binnenband en bandenlichters maar vooral de helm kwam aan bod. Eén zaak vinden we bij het fietsen namelijk heel belangrijk en dat is de veiligheid! Na nog wat vragen beantwoord te hebben werd het tijd om op de skeelerbaan te gaan oefenen. Dit keer zonder ijs al zat hier en daar nog wel een spetter krijtwit.

Onder leiding van Bert, Frans en George kwamen o.a. het kop over kop rijden, hoe pak je tijdens het rijden je bidon , op een veilige manier plotseling remmen en tot stilstand komen met je fiets en nog veel meer handige dingen, aan bod. Ook het technisch rijden werd geoefend zoals de Surplace ofwel het bijna stilstaan met de fiets zonder met je voeten op de grond te komen, het kort om pilonnen heen rijden, een rondje rijden in een heel klein vierkantje enz. Gaandeweg de clinic zag je de controle over de race-fiets beter worden. Na afloop ging Frans nog met een kleine groep een rondje Poel rijden. Donderdagavond hebben we vast en zeker er weer een paar enthousiaste fietsers bij!

Foto’s van de starters vind je hier: https://photos.app.goo.gl/8GgJuf7qGcDqdjc63 (met dank aan Klaas Groot)