Gisterenavond, zaterdag 9 dec, klonk om 20:00 uur het startschot voor de 3e editie van de Klaas Pander Memorial op de ijsbaan in Haarlem. De wedstrijd wordt gereden met koppels waarbij de ene een  afvalrace en de andere helft van het koppel een puntenkoers rijdt, vervolgens wordt na bij elkaar tellen van de klassementen een troost-, kleine- en grote finale verreden om te bepalen welk duo de bijbehorende trofee weer voor een jaar in huis mag houden.

Met een Klaas Pander look-a-like als voorrijder begon na 1 ronde de afvalrace over 20 ronden. Remco deed hier aan mee en liet zien dat hij gewend is om marathons te rijden met de hoge snelheden en tempowisselingen die daar bij horen. Van de 18 deelnemers moest hij uiteindelijk als 11e de strijd staken en behaalde een mooie 8e plaats in het best wel sterke deelnemersveld. Vervolgens was het de beurt aan Famke om in de puntenkoers van voren te zitten.

Na wederom 1 loze ronde brandde ook hier de strijd los over 20 ronden met een puntensprint na ronde 16/11/6 en als laatste de eindsprint. De eerste 10 rijders kregen na elke sprint punten en elke keer zat Famke goed voorin. Bij de bel voor de laatste ronde zat zij nog steeds in de steeds kleiner wordende kopgroep en uiteindelijk wist zij met een fantastische eindsprint een prachtige 4e plaats te bemachtigen. Omdat de laatste sprint om dubbele punten ging eindigden Remco en Famke ook goed in het tussenklassement waarbij de punten van beide onderdelen bij elkaar opgeteld waren en mochten dus deelnemen aan de grote finale.

Als laatste onderdeel werden er drie koppelwedstrijden gereden. De laagste 6 in de rangschikking reden 25 ronden, de middelste 6 koppels reden een koppelrace over 30 ronden en de beste 6 koppels gingen in de grote finale in een race over 35 ronden uitmaken wie de beste was. Met nog 15 ronden te gaan zat alles nog in 1 groep totdat een splijtende demarrage van de uiteindelijke winnaars de groep uiteen deed vallen in drie groepen van 2 rijders. In het begin wisselden Remco en Famke elkaar  na elke 2 ronden af, in de laatste ronden begonnen de benen zo te verzuren dat er na elke ronde gewisseld werd. Het was continu stuivertje wisselen met plaats 5 en 6 maar uiteindelijk moesten ze na 35 ronden genoegen nemen met een zeer verdienstelijke 6e plaats in de eindrangschikking. Knap geschaatst hoor! Na afloop in het restaurant werd ieder koppel nog in de prijzen gezet.

Kortom een erg leuke wedstrijd waarbij deelnemen al gelijk staat aan winnen, een wedstrijd die eigenlijk veel meer deelnemende koppels verdient. Prima georganiseerd, leuke omlijsting en begeleiding, allemaal tevreden deelnemers: het zou mooi zijn als er bij de volgende editie op zijn minst 2 koppels van stg VZOD aan de start zouden staan!

1 Reactie op “Remco en Famke samen een ijzersterk koppel!”

  1. Nico Kuipers schreef:

    Leuke vader/dochter actie