Alle berichten in ‘Schaatsen’

3
okt

Beste schaatsers en/of begeleiders van schaatsers,
Dear speed-skaters and accompanying persons of the skaters (English translation below),
De Baanvereniging en Baancommissie Haarlem hebben het protocol wederom aangepast naar aanleiding van de meest recente landelijke maatregelen Dit heeft de volgende consequenties voor onze trainingen en wedstrijden:

  • Alle wedstrijden van de komende vier weken gaan niet door.
  • De bezetting op een trainingsuur is op maximaal 125 schaatsers gesteld, voor de drukste uren betekent dat een halvering van het normale aantal, voor de minder drukke uren heeft dit minder gevolgen.
  • Tijdens alle trainingen moeten alle rijders individueel schaatsen op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Treintjes zijn niet toegestaan.
  • Trainers kunnen aan kleine groepjes van maximaal 4 rijders instructies geven die de training vervolgens zelfstandig (met 1,5 m afstand tot elkaar) afwerken, de trainers zullen hierover geïnformeerd worden.
  • AHet jeugdschaatsen (op de binnenbaan) kan wel gewoon doorgang vinden. Ouders die hun kinderen naar de baan brengen hebben echter geen toegang tot het complex. Enkele herkenbare begeleiders van de vereniging zullen de kinderen begeleiden. Pauline neemt hierover contact op met de ouders. De begeleiders wordt geadviseerd in het complex een mondkapje te dragen.

Zaterdagmiddag trainingsuur HO7 (16:40 – 17:50):

De ijsclubs VZOD en Noordwijk blijven op dit uur trainen; dit geldt voor de schaatsers op de 400m baan als op het binnenterrein.

Informatie over de overige trainingsuren volgt later.

Het bestuur van stgVZOD

The track association and track committee Haarlem have again adjusted the protocol according to the most recent Corona measures imposed by our government. This has the following consequences for the training and competitions:

  • All competitions are canceled at least for the next four weeks.
  • The track occupancy can be maximally 125 skaters; for the most busy hours this implies that the number of skaters needs to be half the regular number; on less busy hours there are fewer consequences.
  • During the training skaters need to sport individually and keeping 1.5 meter distance to other skaters. Skating in trains is prohibited.
  • Trainers may instruct small groups of maximally 4 skaters, that can independently do the excersises (keeping 1.5m distance). The trainers will be informed about this.

The skating on the inside track (for pupils aged not older than 9 years) can continue as usual. Parents escorting their children to the track cannot be admitted to the complex, however. Several easily recognizable supervisors will accompany the children. Pauline will contact the parents about this. Such an accompanying person is advised to wear a face mask at any time inside the complex.

Saturday afternoon training hour (H07 16:40 – 17:50):
The speedskating clubs STG VZOD and Noordwijk will continue doing their usual training on this hour, both on the 400m and the inside track.
Information about the other training hours will follow shortly.

The board of stgVZOD

penningmeester stgVZOD

24
sep

We mogen weer schaatsen!!!!! Maar er zijn een paar basisregels op en
rond de baan veranderd.

Kom niet eerder dan 10 minuten vóór aanvang van het trainingsuur naar de ijsbaan.
De rijders van de binnenbaan gaan door het grote hek meteen na
de klapdeuren rechtsaf via de tunnel naar hun baan. Ze hebben geen pasje
nodig, die hebben de trainers bij zich en er mag 1 ouder per gezin mee
als begeleiding.
(meer…)

19
sep

Het schaatsseizoen lijkt weer van start te kunnen gaan. Maar uiteraard zal dat omgeven zijn met een aantal maatregelen in het kader van de corona crisis. Zo mogen we op de ijsbaan zelf, op het ijs dus, zonder beperkingen schaatsen, maar zodra we van het ijs afstappen gelden weer de bekende 1.5 meter regels. Daarom heeft de ijsbaan in samenwerking met de Baancommissie een uitgebreid protocol opgesteld, dat kunt u vinden op de site van de Baancommissie Haarlem
Het is nogal uitgebreid, daarom worden er bij de start van de trainingen flyers uitgedeeld en zal elke vereniging een corona toezichthouden hebben die zorg draagt voor het handhaven van de regels en de rijders daarbij ook ondersteunt. (meer…)

29
aug

Het zijn bijzondere tijden! We begrijpen dat de beperkingen van de corona-tijd niet voor iedereen even gemakkelijk zijn, maar aan de andere kant zoeken we toch ook naar leuke dingen die we wel kunnen doen.
Schaatsen tijdens het komende seizoen, kan dat eigenlijk wel? Jazeker, wij zijn druk bezig om ons voor te bereiden op een nieuw schaatsseizoen. We gaan er vooralsnog vanuit dat dit op redelijk normale wijze doorgang kan vinden. Natuurlijk zullen er aanpassingen zijn op de ijsbaan, maar het schaatsen zelf kan zonder restricties plaatsvinden.
Mocht dit echter plotseling veranderen dan zullen we direct actie ondernemen. We staan hiertoe voortdurend in contact met de Baanvereniging Haarlem en de directie van de ijsbaan.
Het moment is eindelijk aangebroken om het seizoen op te starten met de aanvraag van de abonnementen!
(meer…)

25
feb

In de week van 9 tot 13 maart vindt dit grote toernooi plaats op de ijsbaan waar uw leden wekelijks rondjes rijden. Naast dit grote evenement wordt er speciaal voor scholieren in de leeftijd van 6 tot 12 jaar ook een sportieve middag georganiseerd op de Jaap Edenbaan. Op woensdagmiddag 11 maart van 14.00/14.30 – 17.30 uur vindt namelijk het ‘schaatsen voor scholieren’ plaats. Het moment voor scholieren om bij een schaatswedstrijd op hoog niveau te kijken en daarna zelf ook nog een schaatstraining te krijgen! De toegang tot de ijsbaan, het kijken van de wedstrijd, de training en het huren van schaatsen zijn allemaal gratis!

25
jan

3
nov

Herfstvakantie: een ideale week om paddenstoelen te gaan zoeken in het bos of de zon achterna te vliegen. Echter dit gold niet voor de jeugdleden van Schaatstrainingsgroep VZOD. Zij hebben namelijk vorige week de schaatsen onder gebonden en met elkaar heerlijke dagen beleefd tijdens het jaarlijkse schaatskamp. De bestemming dit jaar was Eindhoven. Op zondag 20 oktober stapten 47 schaatstoppers in auto’s om onder begeleiding van 12 enthousiaste leiders richting het zuiden van ons land af te reizen.
(meer…)

17
feb

Ondanks het begin van de Krokus-vakantie waren er toch  nog een groot aantal deelnemers bij het jaarlijkse Clubkampioenschap van Stg VZOD Kudelstaart. In de goede stemming gebracht door het enthousiaste dweilorkest de Herriemonie gingen de jongste leden  als eersten van start op de overdekte ijsbaan in Haarlem.  Starter Maarten Maarse schoot zoals hij al vele jaren doet, met vaste hand de jeugd op weg naar  heel veel PR’s. Getooid met rode/groene of blauwe hanekammen op de helm werd de 100m, de 300m en voor de wat oudere pupillen ook de 500m verreden. (meer…)

22
jan


 

De clubkampioenschappen komen er al snel aan op 16 Februari. Vind hier alle informatie om mee te doen en ook om je in te schrijven!

22
dec

In verband met de kerstvakantie is het schema van trainingen veranderd voor de komende 2 weken. Belangrijkste wijzigingen zijn dat de maandagtrainingen op 24 December en 31 December niet doorgaan en dat het clubuur op zaterdag 29 December een half uurtje later zal beginnen. Meer details, ook met oog op de open uren vind je op: www.bchaarlem.nl