Alle berichten in ‘Algemeen’

23
sep

Hierbij de voorlopige trainer indeling.

Baanindeling-2022

1
apr

Hier de foto’s tijdens de jaarvergadering.

19
mrt

Dinsdag 8 maart is Jeroen Buskermolen overleden op 63 jarige leeftijd. Bijna twee jaar terug was er een ongeneeslijke ziekte bij hem vastgesteld die zelfs Jeroen niet kon overwinnen. Op zaterdag 12 maart hebben vele leden van de schaatstrainingsgroep VZOD Kudelstaart afscheid genomen van Jeroen. Velen deden dit in clubtenue gekleed, met een indrukwekkend eerbetoon in de vorm van een erehaag vanaf het kerkplein tot op de Kudelstaartseweg.
Jeroen was een sportman pur sang, tot het uiterste gemotiveerd om te presteren maar nooit ten koste van een ander. Sportiviteit en het samen sporten, stonden hoog bij hem in het vaandel. Vooral het schaatsen en het fietsen waren hem zeer dierbaar. In 2007 werd hij actief binnen de fietscommissie van de schaatstrainingsgroep VZOD Kudelstaart. Twee jaar later kwam hij in het bestuur als opvolger van zijn vrouw Jolanda en nam hij van haar het secretariaat over. Tot het laatst aan toe is Jeroen in zijn functie als secretaris, met zijn grote inzet en enthousiasme van enorme betekenis geweest voor stg VZOD . Ontelbaar zijn de notulen, verslagen, abonnementsaanvragen, correspondentie en andere zaken die hij op bekwame wijze voor onze club gedaan heeft.
Wij zijn hem grote dank verschuldigd voor alle tijd en de geweldige inzet die hij altijd volkomen belangeloos aan de club gegeven heeft. Wij als club gaan hem niet alleen missen als zeer gemotiveerd en gewaardeerd bestuurslid, maar vooral als enthousiaste medesporter en dierbare vriend. Jeroen bedankt voor alles wat je voor stg VZOD gedaan hebt en voor alle mooie activiteiten die we met je meegemaakt hebben, die blijven voor altijd in onze gedachten.

Wij wensen Jolanda, Michelle en Job, Jordy en Nicolien heel veel sterkte met dit grote verlies.

5
sep

Dit weekend gaan er duizenden liefhebbers naar de Formule 1 op het circuit in Zandvoort. Om een beetje in de stemming te komen organiseerde de Fietscommissie vorige week zondag al een soort van opwarmronde. Klokslag 08:00 uur vertrokken er drie groepen vanaf het Dorpshuis in Kudelstaart. Roy nam de groep met jeugd op sleeptouw, op gepaste afstand gevolgd door de groep met senioren die ook de 80 km tocht gingen rijden. Frans, de bedenker van de verschillende routes, ging op stap met de wat snellere fietsleden die zich voor de 120km hadden aangemeld. Dit alles met een goedkeurende blik gadegeslagen door jeugdtrainer Jos die zelf met een klein groepje jeugdigen en extra begeleider Emmy een ronde van 50km ging rijden. (meer…)

28
aug

Gouden medaille voor Imke Brommer met haar ploeggenoot Larissa Klaassen op de Paralympische Spelen in Tokio.

https://www.nu.nl/paralympische-spelen/6153282/baanwielrensters-klaassen-en-brommer-pakken-paralympisch-goud-op-tijdrit.html

Imke is in haar jeugd jarenlang lid geweest van stg VZOD Kudelstaart, waarbij ze zich 2 keer kon laten kronen tot clubkampioene bij de dames. Ook heeft zij zich op hoog niveau kunnen meten met de dames in haar leeftijdscategorie.

25
aug

Beste leden,

Op zondag werden wij opgeschrikt door een zeer droevig bericht van George Ruijter, de vader van Niels Ruijter.


Met grote verslagenheid wil ik jullie laten weten dat onze oudste zoon Niels op 6 augustus is overleden in een ziekenhuis bij Namen in de Belgische Ardennen., nadat hij de dag er voor tijdens een fietstochtje van achteren is geschept door een automobilist. Niels is jeugdlid geweest bij de junioren van 2010 tot en met 2014 van VZOD. Daarbij was hij lid van de IT-groep. Na een zware blessure koos hij definitief voor het wielrennen bij UWTC. Niels was 24 jaar. (meer…)

6
nov

Afgelopen dinsdag zijn er weer extra corona maatregelen afgekondigd. Wat betekent dat voor het schaatsen op de ijsbaan in Haarlem?
Eigenlijk verandert er niet veel, alleen moeten we wel extra letten op de 1,5 meter regel voor iedereen van 18 jaar en ouder. De nu geldende trainingsuren blijven hetzelfde en voor de binnenbaan verandert er niets. Ook voor de trainingsgroepjes met jeugd tot 18 jaar verandert er niets.
Alleen voor de volwassen groepen (18 jaar en ouder) gelden nog striktere regels wat betreft de 1.5 meter:
· alleen solo/individueel schaatsen
· niet in groepjes op en langs de baan
· geen “treintjes” rijden
· geen groepsuitleg: de trainer mag alleen 1 op 1 uitleg geven maar niet met je meerijden of b.v. vasthouden bij bochtinstructies!
Het goede nieuws is dat we mogen blijven schaatsen zolang we de 1.5 meter regel maar strikt in acht blijven nemen.
Zie ook onderstaande corona update van 5 november van de baancie/vereniging Haarlem.

Met vriendelijke schaatsgroet,

Het bestuur van stgVZOD

(meer…)

19
okt

Vreemde figuren gesignaleerd in de Hornmeer

De herfstvakantie is al heel wat jaar traditiegetrouw het moment waarop de jeugd van de schaatsvereniging VZOD een paar dagen met elkaar op kamp gaat. Behalve dat er die dagen hard aan de schaatstechniek gewerkt wordt, staat het plezier met elkaar bovenaan. De organisatie zag helaas al lang van te voren aankomen dat het kamp dit jaar niet ging lukken; dat ellendige virus gooide roet in het eten. Maar op een creatieve manier werd er gekeken wat er wel mogelijk was toch om met elkaar een gezellige middag te organiseren. (meer…)

19
sep

Ondanks alle beperkingen staan we toch weer voor een nieuw schaatsseizoen. We hopen van harte dat het ook echt doorgang mag vinden en dat we ook het hele seizoen kunnen doormaken.
De ledenvergadering in het voorjaar kon niet plaatsvinden, maar het bestuur meent dat we nu toch echt weer een ledenvergadering moeten houden om wat zaken te regelen. Daarom nodigt het bestuur u van harte uit voor het bijwonen van de najaarsvergadering op vrijdag 25 september 2020 in het Dorpshuis te Kudelstaart.
Maar veranderingen gaan snel. We hebben net begrepen dat het maximum aantal mensen dat bijeen mag komen gelimiteerd is tot 50. Daarom moeten we u vragen om zich via de mail aan te melden bij de voorzitter zodat we dat in goede banen kunnen leiden. Aanmelding gaat op volgorde van binnenkomst van de e-mails. De vergadering begint om 20.00 uur. De vergadering zal zeer sober gehouden worden en geheel volgens de richtlijnen van het Dorpshuis plaatsvinden.
(meer…)

13
sep

Vanochtend 13 september is onverwacht op 79-jarige leeftijd Klaas Groot overleden. Na afgelopen vrijdag nog een mooie rit op zijn geliefde racefiets en ’s avonds nog nagenietend met een wijntje kijkend naar het dagverslag van de Tour de France, is Klaas vanochtend in alle rust aan zijn laatste reis begonnen. Als je Klaas Groot zegt dan zeg je stg VZOD, zeg je stg VZOD dan is Klaas Groot daar onlosmakelijk mee verbonden. Dit jaar 20 maart is het 35 jaar geleden dat Klaas aan de basis stond van de oprichting van onze huidige schaatstrainingsgroep. Begonnen in de zomer van 1985 bij een temperatuur van 30 graden met de eerste droogtrainingen wist hij vele Kudelstaarters enthousiast te maken voor het fietsen en schaatsen. Klaas is de initiator van de huidige fietscommissie en ook de bedenker van het “Rondje Hoogmade”. Het is bijzonder om te zien dat vanuit die beginfase nog zovelen nu nog een zeer actieve rol binnen de club spelen in het trainersgilde. Van het begin tot en met heden is Klaas ook altijd als trainer actief geweest, de laatste jaren voornamelijk op het ijs. Vele jeugdleden hebben baat gehad van zijn geweldige kennis van het schaatsen, maar vooral van zijn stimulerende enthousiasme.
(meer…)