Nieuws

Verslag marathonseizoen

Maandag 26 februari

Het schaatsseizoen nadert het einde en dus ook bij de marathon. Maandagavond 19 februari was dat bij de klasse M 5, M 4 en M 3 het geval. Bij de M 5 waren er 3 deelnemers van VZOD, Erik Borgman, Arie van der Zwaard en Jerry Schuurman. Voor Jerry was het spannend want die stond bovenaan met 2 punten voor op nr. 2 en 3 punten op nr. 3. Dus zaak om bij die mannen te blijven luidde de opdracht van coach Peter Kuipers en als het kon met behulp van Erik en Arie. In de tussensprint probeerde Arie weg te komen, werd nipt 4 e maar wegblijven lukte niet. Er was inmiddels wel een koploper die langzaam steeds meer voorsprong kreeg. Met nog 8 van de 20 ronden te gaan besloot Jerry het spel op de wagen te brengen en ging er vandoor op jacht naar de koploper in de hoop wat anderen mee te krijgen. Niemand kwam erachteraan dus dan maar alleen het gat proberen dicht te rijden. Dat lukte en in de laatste 2 ronden samen door. In de laatste bocht ging Jerry langs zijn medevluchter en klopte hem op de streep. Zijn 4 e dag overwinning en als kers op de taart won hij het eindklassement. Erik en Arie werden 14 e en 15 e in de eindrangschikking.

Bij de M4 zijn ook 3 deelnemers, Jan Mens, Leo Zonneveld en Anouk Rodenburg. Anouk reed voor de 4 e keer mee als jongste deelnemer (16 jaar) en wordt steeds goed in de gaten gehouden door de ervaren marathonrijders. Ze had de vorige marathon gewonnen. Vooraf aan de laatste marathon had ze zondag in een 3 km in Breda al alles gegeven en had zware en vermoeide benen. Zal niet veel worden zei ze vooraf. In het begin van de wedstrijd kon ze niet veel voorin meekomen en zat in de staart van het peloton. Maar door toch op het juiste moment naar voren te gaan kon ze met een kopgroep mee toen het peloton in stukken brak. Er ontstond een groepje van 2 koplopers en een groep van ca. 10 rijders. In de laatste 2 ronden van de 25 kwam Anouk steeds meer naar voren en met een alles of niets poging ging ze in de laatste 300 mtr. iedereen voorbij en kwam als 3 e over de streep. De koplopers kon ze niet meer achterhalen. Haar laatste rondje was net als de vorige keer een rondje van 33.7!!. Dat was 5 seconden sneller dan de 2 koplopers. Hiermee eindigde ze als 6 e in het eindklassement en wie weet zit er volgend seizoen meer in. Jan Mens en Leo Zonneveld verdienen uiteraard een eervolle vermelding. Krijgen trainen van Peter Kuipers en pakken vaak wat punten mee.

Bij de M3 hebben er 4 schaatsers van VZOD meegedaan. Theo Hoogerwerf rijdt altijd zeer verdienstelijk, is regelmatig aan de kop van het peloton te zien. Werd uiteindelijk 9 e van de 33 deelnemers in het eindklassement. Remco Gerritsen rijdt hier ook in mee en werd 14 e in de eindrangschikking. Lucas Snoek was dit seizoen maar 2 keer te zien maar kon door blessureleed niet uitrijden. Als nieuwkomer was jeugdlid Cas Middelkoop een keer van start gegaan om eens te proeven aan het marathon bij de grote mannen. Deed dit zeer verdienstelijk door 2 e te worden. Hij kan volgend seizoen wellicht meer laten zien. 

Al met al een geslaagd marathonseizoen met een nieuwe lichting rijders die in de toekomst VZOD mooi op de kaart kunnen zetten in deze discipline.

Lees meer

Fabienne en Vigo clubkampioenen Stg VZOD

Dinsdag 20 februari

Op zaterdag 3 februari werden op IJsbaan Haarlem de jaarlijkse clubkampioenschappen van Schaatstrainingsgroep VZOD gehouden.

De avond begon met de allerkleinsten, uit de blauwe groep, van het middenterrein. Er waren 3 jongens en 3 meisjes aanwezig en zij reden twee keer een 100m. Dit was een hele beleving en best ver voor deze kleine kanjers. Bij de meisjes won Loukya Borle en bij de jongens won Noah van Leeuwen

Lees meer

Laurena en Mark naar het NPT

Dinsdag 20 februari

Op zaterdag 20 januari werd in Sportcentrum Kardinge voor de 29e keer het IKO Nederlands Pupillen Toernooi schaatsen (officieus NK) georganiseerd. Voor dit toernooi worden de beste pupillen A, B en C van Nederland uitgenodigd naar aanleiding van gereden tijden dit seizoen.

 

Lees meer

Uitslagen clubkampioenschappen

Zondag 4 februari

In het bericht hieronder kunnen ingelogde bezoekers de uitslagen van de clubkampioenschappen terugvinden. Ook is het mogelijk om foto's van de clubkampioenschappen te bekijken als je bent ingelogd (onder "over de club"").

Ploegenachtervolging IJskonijncup en IJsbeercup

Zondag 14 januari

Op zondagavond 7 januari werd door de organisatie van de IJskonijncup en de IJsbeercup een ploegenachtervolging georganiseerd.

Alle pupillen en junioren C konden zich hier voor inschrijven. Voor VZOD waren er verschillende rijders aanwezig. Er konden zelf teams worden gemaakt en anders werd je ingedeeld bij kinderen die ook nog geen team hadden. 

Alle teams reden eerst 2 keer een omloop waarna de snelste 4 door gingen naar de finale ronde. 

Lees meer

Jan van Gennip Toernooi

Vrijdag 12 januari

Op zaterdag 23 december was het jaarlijkse Jan van Gennip Toernooi. Dit toernooi wordt ieder jaar georganiseerd voor de pupillen en de junioren C.

Bij de pupillen stonden voor VZOD 4 rijders aan de start dit jaar.

Jens bij de pupillen E&F, Siem bij de pupillen D en Mark en Roel bij de pupillen B.

Lees meer

Natuurijsbaan gaat open!

Maandag 8 januari

Na een nacht hard werken door onze ijsmeesters, medewerking van de weergoden en het vooruitzicht van weer een nacht met vorst, zijn wij verheugd te kunnen melden dat DCoolste Baan van Kudelstaart op dinsdagochtend 9.00 uur zal opengaan voor publiek. Op gezette tijden zal er een Koek-en-Zopie beschikbaar zijn (dinsdagochtend vanaf 10.00 uur). Betaling kan bij voorkeur via QR code.  

Houd de berichtgeving in de gaten via onze Facebook en Instagram accounts , voor actueenieuws over de openings- en sluitingstijden van de ijsbaan. Deze zijn weers- en drukte afhankelijk.

Toegang tot de baan is gratis en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld . Op die manier kunnen we de kosten voor het maken van het ijs, de elektra, etc. dekken. Donaties kunnen ter plekke bij de ingang van de baan worden gedaan of via bijgaande QR code.

Veel schaatsplezier!

Agenda

Vrijdag 22 maart
20:00

ALV- voorjaarsvergadering

Toon volledige agenda