Zaterdag 23 december werd weer het jaarlijkse Jan van Genniptoernooi voor pupillen en junioren C1 op de ijsbaan van Haarlem verreden.

Het Jan van Genniptoernooi is vernoemd naar de inmiddels overleden vader van de bekende oud-schaatster Yvonne van Gennip (3 x goud op de Olympische Spelen van 1988 in Calgary). Jan was erg begaan met het jeugdschaatsen en organiseerde vanuit een klein kantoortje naast de baan allerlei wedstrijdjes voor de kinderen. Als eerbetoon wordt nog elk jaar het Jan van Genniptoernooi georganiseerd.

Ook dit jaar stonden er weer vroeg in de ochtend 12 schaatsenrijders van STG VZOD klaar om hun 100 en 300 meters te verrijden. Er werd goed gereden  en verschillende PR’s werden scherpgesteld. De sfeer op het ijs en rondom de baan was erg gezellig.

Van onze vereniging behaalde Jet Snoek de eerste prijs in haar categorie en kreeg deze uitgereikt door niemand minder dan Yvonne van Gennip zelf. Proficiat Jet! Hieronder de uitslagen van de andere rijders die allemaal goed hun best hebben gedaan. Iedereen kreeg een mooie trofee mee naar huis als aandenken.

Het was weer een erg leuk toernooi dus hopelijk voor volgende jaar nog meer deelnemers vanuit stg VZOD. Het is echt een aanrader!

DPA: Roos Aarsen 13e plaats, Maartje Jilesen 19e plaats

DPB: Carlijn Mol 7e plaats

DPC: Pien Snoek 10e plaats, Emma Ramselaar 12e plaats, Marije de Nooij 18e plaats

DPD: Fabienne Maarse 4e plaats, Jente Koops 7e plaats

DPF: Jet Snoek 1e plaats

 

HPB: Björn Heemskerk 7e plaats

HPC: Jesse den Otter 4e plaats

HPE: Wietse de Nooij 7e plaats