Op zaterdagochtend om 10 uur komen we bij elkaar bij de skeelerbaan. Verrassend genoeg en zeker niet toevallig is de gracht bedekt met een flinterdun laagje ijs. Voor ons is echter de temperatuur nog niet laag genoeg om aan de slag te gaan.

Wel zijn 11 enthousiastelingen aanwezig in het clubgebouwtje om, onder het genot van een bak koffie, de plannen van de commissie aan te horen. WAT gaan we doen als het voor een langere periode gaat vriezen, en HOE gaan we het doen?

De sneeuwvegers worden geïnspecteerd en de sproeiarm bekeken. Deze moet gebruikt gaan worden om de eerste laagjes ijs op het asfalt aan te brengen. Ook hebben we bekeken hoe we het handigst water uit de gracht om de skeelerbaan kunnen pompen met een dikke slang een wasmachinetrommel, drijvers en horrengaas, waarbij de hoogte van het water van groot belang is.

De commissie natuurijs is er klaar voor. De ijsmeesters hebben er zin in! Laat de vorst maar komen!

We kunnen nog veel hulp gebruiken! We zoeken vooral naar chauffeurs die op de trekker kunnen rijden. Wil je helpen als er vorst komt? Neem even contact op met Nico Kuipers, Peter Kuipers, Kees Alewijnse, Jos van Lith of Jeroen Buskermolen.